Bestuurslid BVWormerland wint innovatieprijs

Ruben de Bruin van TINS BV ontwikkelde samen met twee andere ondernemers onder de naam Sprinkler Energie een systeem waarbij het water in een sprinklertank gebruikt kan worden om een gebouw te verwarmen. Hiermee wonnen zij een milieuprijs van de provincie Gelderland en het Chinese winkelbedrijf A.S. Watson.

 

De voordelen
Het concept van Sprinkler Energy kan een besparing van 60 procent van het gasverbruik opleveren. De CO2 uitstoot die nodig is voor de verwarming wordt hierdoor drastisch verminderd.

Doordat de sprinklertank bij bestaande panden (met name distributiecentra) al aanwezig is, is de investering relatief laag waardoor de terugverdientijd ruim onder de 5 jaar blijft. Daarnaast is het concept zo ontwikkeld dat het in een standaard zeecontainer geplaatst kan worden waardoor je vrij flexibel bent qua opstelplaats. Deze laatste ontwikkeling doet Sprinkler Energy samen met Machinefabriek Wolthuis uit Wormerveer.

 

Een mooie opsteker
We vroegen Ruben wat het voor hem betekent om de prijs te winnen: “Dit is een hele mooie opsteker voor ons. Anderhalf jaar hebben we “onder de radar” hard gewerkt aan het concept en met deze prijs krijgen we erkenning. We hopen dat we de nodige leads ontvangen naar aanleiding van de berichtgeving. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot!”