Wegwijs in de corona-regelingen

Het startersloket helpt je wegwijs te worden in de coronaregelingen. Sinds 15 februari, is het mogelijk om TVL en NOW aan te vragen over Q1 2021. Binnen gemeente Wormerland zijn ze druk bezig om de voorwaarden voor de Tonk-regeling uit te werken. De verwachting is dat aanvragen binnenkort mogelijk is.

 

TVL

Aanvragen van de TVL Q1 2021 is mogelijk vanaf 15 februari en kan tot 30 april 2021. Je SBI-code bepaalt of je recht hebt op TVL en de TVL helpt om vaste lasten te betalen voor bedrijven die minimaal 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Voor een aantal branches is een extra toeslag mogelijk. Gebruik de adviestool van de RVO op te bepalen waar je recht op hebt.

 

NOW

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW3)

Van 15 februari tot 14 maart is NOW3.2. aan te vragen bij het UWV. Dit betreft de tegemoetkoming voor de periode januari t/m maart 2021.

De NOW3 biedt een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die door de coronacrisis structureel minder omzet hebben. Meer weten over de voorwaarden?

 

Tonk-regeling

Zodra de spelregels bekend zijn en de aanvraag ingediend kan worden, maakt het startersloket dit bekend via hun website.

 

 

Bron: startersloket

Als je vragen hebt over één van de steunmaatregelen van de overheid; de TVL, NOW en Tonk- regelingen, dan kun je voor informatie terecht bij het startersloket. https://www.startersloket.nl/wormerland

Ook telefonisch bereikbaar via 088-4881233.